Speelgoed Festival 2023

Je bent uitgenodigd om met jouw Kinderboekenspel naar de Jaarbeurs in Utrecht te komen om het spel nog één keer te pitchen. Nu mag je het aan de vakjury demonstreren.
Woehoe!!! Goed gedaan! Geef je zelf maar eens een schouderklopje.

TIPS OM JE VOOR TE BEREIDEN

UITGENODIGD EN NU?

Wij begrijpen dat dat heel leuk is maar ook super spannend. Hierbij geven we je tips om je goed voor te bereiden voor zaterdag 4 november als jij je spel mag presenteren.
Plattegrond Jaarbeurs

WANNEER & WAAR

Zaterdag 4 november kan je van 09.00 uur tot 10.00 uur naar binnen om je tafel klaar te maken voor je presentatie. De Jaarbeurs gaat om 10.00 uur open voor de bezoekers.

  • Je houten tafel is 120 X 80 cm.
  • Locatie is de Jaarbeurs in Utrecht. Klik hier voor alle info om daar te komen.
  • Ingang tot 10.00 uur bij artiesten ingang hal 12. Exacte locatie volgt na opgeven van kinderen met begeleider (voornaam & achternaam).
  • Er staat je iemand op te wachten die je naam checkt op de VIP lijst en je dan een toegangsarmbandje geeft. Je krijgt geen nieuwe als je het bandje verliest. Goed omdoen dus! Wij kunnen je helpen 🙂


– Je krijgt 3 entreekaarten. 1 kaart voor een volwassenen en 2 kinderkaarten (4 t/m 12 jaar). Extra kaarten kan je hier kopen.

WAT MOET IK DOEN ALS DE JURY LANGS KOMT?

Gewoon doorgaan met ademhalen. We hebben extra aardige juryleden voor je uitgekozen, anders mochten ze niet komen, dus je hoeft niet bang te zijn.

De jury bestaat uit 6 personen die we verdelen in 2 groepjes. Er komt dus 2 keer een groepje van 3 juryleden bij jouw tafel langs. Dit is jouw moment om te shinen om de jury ervan te overtuigen dat dit spel zo leuk en geweldig is, dat heel Nederland dit wil spelen. 

De jury beoordeelt jullie spel zoals jullie het in de Jaarbeurs laten zien. Zij hebben niet de video gezien, dus geen voorkennis, en hebben ook geen tijd om die (de video) van iedereen te bekijken. Doe er alles aan om je spel duidelijk, kort en krachtig uit te leggen en de jury te overtuigen!

WAT MOET IK ZEGGEN DAN?

Vertel eerst wie je bent: je naam, hoe oud je bent en of je namens een school meedoet. Dan welk kinderboek je hebt gelezen en gekozen waarop jouw spel gebaseerd is. En dan een korte uitleg over je spel. Hoe werkt het in het kort? Wij raden je aan om deze presentatie meerdere malen te oefenen. Voor de spiegel, voor je oma & opa, voor de cavia, het maakt niet uit. Oefening baart kunst! Spreek vooral duidelijk. Er is een hoop geroezemoes in de hal, dus praat met luide stem. Dit kan je ook van te voren oefenen. Vraag anders aan iemand om voor te doen hoe je duidelijk en krachtig kan praten. Dit ga je dan na doen. En nog eens doen op 4 november. Je mag een (digitale) spiekbrief meenemen!

Hou het vooral logisch. Begin bij het begin van het spel en loop vlot door het spel heen zoals je het zou spelen.

VIDEO'S & FOTO'S

Er worden video opnamens en foto’s gemaakt tijdens dit event. Geef duidelijk aan aan de videograaf en fotograaf als je niet op beeld wilt. Het beeld zal gebruikt worden voor onze socials.

WORDT DE WINNAAR GELIJK BEKEND GEMAAKT?

Nee. De jury kiest 3 finalisten aan het einde van de ochtend/begin van de middag als ze bij iedereen zijn langs geweest. Deze 3 finalisten worden uitgenodigd om op donderdag 9 november ’s avond om 17.00 uur naar de Speelgoed Gala in Leiden te komen. Hier zal de winnaar der winnaars bekend gemaakt worden.

Spellenspektakel actiefoto 01

WAT KUNNEN WE DOEN ALS WE KLAAR ZIJN?

Je tafel met spel opruimen. Dan ga je chillen op het Speelgoed Festival en het Spellenspektakel. Allemaal gratis toegang met jouw entreekaart. Op het Spellenspektakel vind je de beste kinderspellen! Iedereen is welkom om de hele dag de nieuwste spellen uit te proberen. Daarnaast vind je op het Kinderplein allerlei leuke activiteiten, zodat je de hele dag kan spelen.

Heb je nog een vraag die er niet bij staat?

Laat het me weten. Tot die tijd, veel plezier met de voorbereiding en laat die creatieve radertjes op volle toeren draaien!
Scroll naar boven